Hvilket rustfritt stål for et spa?

2 minutes to read

Det er forskjellige korrosjonsmotstandsegenskaper knyttet til forskjellige kvaliteter av rustfritt stål. Materialer i rustfritt stål er beskyttet med det usynlige laget av kromoksid som gjør dem flekk- og korrosjonsbestandige. Det er mange referanser i rustfritt stål. Men hvilket rustfritt stål skal du velge for ditt spa?

316L rustfritt stål:

316L rustfritt stål er absolutt det materialet som best motstår korrosjon og konsekvensene av tid på spaet ditt. I tillegg er den solid, slitesterk og fremfor alt resirkulerbar. Det er stålet som vanligvis brukes i båtliv, i sjøsidekonstruksjoner og i kjemiske eller industrielle installasjoner. Å velge et 316L spa i rustfritt stål betyr også å velge det beste materialet med størst levetid. Dette er grunnen til at Linoxydable tilbyr bassenger og spaer laget av 100 % 316L rustfritt stål (kjent som Marine Quality). Delene i kontakt med vann som konstruksjonsdelene er laget av samme rustfrie stål.

304L rustfritt stål:

304L rustfritt stål brukes vanligvis i kjøkken og i matvareanlegg. Sammensetningen samsvarer med gjeldende standarder og gir god motstand mot korrosjon.

Forskjellen mellom 316L rustfritt stål og 304L rustfritt stål:

Sammensetningsforskjell: 316 rustfritt stål inneholder molybden. Molybden er et kjemisk grunnstoff som brukes til å forsterke og herde stål. Hovedfunksjonen i 316 rustfritt stål er å bidra til å bekjempe kloridkorrosjon. 316 rustfritt stål inneholder mer nikkel enn 304 rustfritt stål, mens 304 inneholder mer krom enn 316. 304 rustfritt stål er typisk 18 % krom og 8 % nikkel. 316 rustfritt stål er sammensatt av 16 % krom, 10 % nikkel og 2 % molybden. Prisforskjell: 316L rustfritt stål er dyrere enn 304L rustfritt stål.

Konklusjon :

Som konklusjon kan 316L rustfritt stål generelt erstatte 304L, men det motsatte er ikke mulig. I dette tilfellet bør kun 316L rustfritt stål brukes til veggene i et rustfritt stålbasseng. Noen bassengbyggere har derfor valgt en kombinasjon av de to med 316L rustfrie stålvegger knyttet til en 304L rustfri stålkonstruksjon.

Linoxydable har valgt å bygge sine spa og svømmebasseng utelukkende i 316L rustfritt stål. (struktur og vegger).


Relaterte sider:

admin6576

Comments

Leave a comment

Your comment will be revised by the site if needed.